Tanker tenkt til ettertanke

Her kommer jeg til å poste litt nå og da for å få tanker ned på arket, opp på skjermen. Håper dere får noe ut av det jeg skriver, og at jeg ikke bare skriver for min egen del. Legg mer enn gjerne igjen kommentarer slik at det blir en interaktiv schwung over det hele. _dAVID

My Photo
Name:
Location: Stange, Hedmark, Norway

I guess the same as the last one

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Wednesday, September 27, 2006



















Det er vel bare sånn skogen er


Minutter går, og omgivelsene virker ikke så fremmed som da skogen først tok bestemmelsen om å la lys være lys og mørke være mørke. Mørket er ikke den eneste faktoren som spiller en betydelig rolle lenger, og får selskap av trær og steiner som langsomt tar form i takt med strømningene i vannet. Det er rart hvordan ulike ting trenger lys for å bli mer håndfaste – i hvert fall slik øyet ser det. Det er akkurat som om steinene ikke er der før lyset slipper til, og at de litt etter litt venner seg til forandringer i sine omgivelser – forandringer i form av en person og dens kano.

Din egen nysgjerrighet får deg til å sette deg opp i båten, og som en følge av at du ikke foretar deg noe som helst, får skogen en anledning til å teste og skjerpe sansene dine. Det er som om alt rundt deg prøver å gjøre deg oppmerksom på lyder som egentlig ikke er der. Du får øye på ting som ikke fins, og kjenner smaker og lukter som bare eksisterer gjennom at skogen prøver å spille deg et lite puss. Ett øyeblikk snur du deg i én retning, det neste i en annen retning, og du får aldri øye på det som tok oppmerksomheten din – nesten litt skummelt. Det er vel bare sånn skogen er. Den bruker sitt språk til å kommunisere med deg på, og kommer vel egentlig ingen vei. Det er greit nok – du er på skogens territorium, ikke omvendt.

Like plutselig som du kom inn i denne delen av skogen, kommer du ut igjen. Sola trenger seg igjennom tretoppene og når til sist fram til nesetippen din. Munnen former seg til et smil i det du begynner å få igjen varmen, et bedrøvet smil ved tanken på at sola ikke kommer til over alt. Du ser deg tilbake – kontraster. Kroppen din blir kastet fremover – kanoen står bom stille. Ikke så rart i grunn – kanoer går ikke så godt på stein.

_dAVID anno September 2006

2 Comments:

Blogger NOVA said...

Du er i sannhet en god skribent! Kanoen komm litt overraskende inn i historien, egentlig. Det ble en kul effekt.

Et lite døgn igjen, så farer jeg min vei! Koselig med "hadet" på tlf igår.

Guds velsignelser over deg.

Saturday, 30 September, 2006  
Blogger Saxofonmannen™ said...

Dypt.

Saturday, 30 September, 2006  

Post a Comment

<< Home