Tanker tenkt til ettertanke

Her kommer jeg til å poste litt nå og da for å få tanker ned på arket, opp på skjermen. Håper dere får noe ut av det jeg skriver, og at jeg ikke bare skriver for min egen del. Legg mer enn gjerne igjen kommentarer slik at det blir en interaktiv schwung over det hele. _dAVID

My Photo
Name:
Location: Stange, Hedmark, Norway

I guess the same as the last one

Powered by Blogger

eXTReMe Tracker

Wednesday, November 15, 2006


Et forholdsvis brunt hus


I

På utsiden av en liten landsby, på enden av en allé, helt for seg selv, på toppen av en liten bakke, finner du et hus. En steinmur kranser inn huset, og blir sammenføyd av en høy jernport gode femti meter fra den lille trappa opp til inngangspartiet – inngangen ligger under to taksteinsbelagte skrå takflater som møtes der hver av takflatene ender, og ble en gang opplyst av to blå kuleformede lamper.

Det er et forholdsvis stort hus, og bærer preg av å ha vært der nokså lenge, lenge nok til å ha blitt en del av slyngplantene og buskasene som klynger seg til husets fire vegger. Et annet sikkert tegn på alderdom er den mørkebrune fargen som har måttet gi tapt etter flere skifter av årstider, og etterlatt seg trevirket nakent med fullt utsyn til området ellers – noe som egentlig kler huset. På innsiden av steingjerdet hviler flere års dødt avfall fra de store eiketrærne, det siste laget fra en måned tilbake. I tillegg til eiketrærne rager stolte bjørker opp på sidene av huset, og fortsetter i den hundre meter lange alleen ned til veien.

Hadde det ikke vært for at gardinene var trukket for, hadde de store vinduene gitt fullt innsyn til rommene med utsyn. Både i første og andre etasje er vinduene innhyllet av sirlige utskjæringer, hvilket veier opp for den mørke brunfargen som også her har måttet melde pass. Utbygget i taket prydes av et lite vindu i samme stil som huset for øvrig – herfra kan man holde øye med veien opp til porten, og den som eventuelt måtte ha forvillet seg ut av landsbyen, og opp mot det forholdsvis brune huset. Som høyeste punkt – litt nedenfor mønet – står restene av en pipe, og fungerer også som habitat for en liten kråkefamilie.

Til tross for et falleferdig og tilsynelatende forlatt ytre, er det et innbydende hus. I likhet med en gammel dames rynker, gir de blasse fargene huset et vennlig særpreg, og som to kloke blå øyne ”lyser” de store glasskulene imot deg. Nede på midten av huset er det en liten, nesten litt nusselig, hvit dør – hvor man går inn.

_dAVID anno November 2006

5 Comments:

Blogger Anders said...

Godt skrevet, David! Kva er inni huset? Det kjem vel i neste post tenker eg..!

Wednesday, 15 November, 2006  
Blogger Honningdal.jr said...

du er flink å skrive gutt! skriv mer! jeg savner resten allerede! god skildring asså, jeg står utenfor huset jeg. og venter spent!

Thursday, 16 November, 2006  
Blogger Sven said...

Nusselig skrevet. Neida bra jobba:)

Friday, 17 November, 2006  
Blogger Borges said...

jeg vil inn nå!

Friday, 17 November, 2006  
Blogger NOVA said...

Dette er skikkelig godt skrevet. Du er en forfatter, du!

Friday, 01 June, 2007  

Post a Comment

<< Home